петък, 27 май 2011 г.

Niagara Falls

И така след 2 дена пристигнахме Smile 
вече бяхме в Ниагарските водопади … след доста ходене намокрени от дъжда и с поопразнени джобове слязохме от автобуса в едно малко градче, от което най - много се набиваха на очи 3 най - високи сгради по на 30/40 етажа …
DSCF5217

Това се оказа хотел Smile доста хубав ако питате мен Smile
вечер кулата се осветява с променящи се светлини … което я прави да изглежда още по забележителна.
DSCF5210друго, което се набива на очи е, че тук има много църкви, манастири и незнам си още как се наричат … Католически, Християнски, Протестантски и прочие.
DSCF5223DSCF5222 има още впечатляващи сгради, които ще си запазя за друг път Smile 
Но как може да говорим за Ниагара без да спомена и покажа най - впечатляващото от това място, а именно Ниагарските водопади.
Тук ще сложа малко информация за любопитните … Не, че не можете сами да го googleте, но все пак :

Ниагара е група масивни водопади на река Ниагара в източната част на Северна Америка, на границата между САЩ и Канада. Водопадът се състои от три части: Хорсшу (понякога наричан Канадски водопад), Американски водопад и по-малкия Брайдъл Вейл. Макар и не особено висок, водопадът Ниагара е много широк и е най-големият в Северна Америка.

Ниагарският водопад е известен със своята красота, като в същото време е ценен източник на хидроелектрическа енергия и предизвикателен проект за опазване на околната среда. Популярна туристическа дестинация от повече от столетие, водопадът се намира между градовете близнаци Ниагара Фолс (САЩ) и Ниагара Фолс (Канада).

 

DSCF5263

DSCF5168

Снимките трудно могат да създадат реална представа за количеството вода, което се сгромолясва с пълна сила на десетки метри от реката образуващи пара, мъгла и дъги.

И аз си мислех, че Ниагарските водопади са само това, което се вижда на снимките като се замислиш един водопад, ще го гледаш един, два, три дена и ще ти писне но то е като нещо, което трудно би омръзнало, защото се мени, мени се водопада, менят се и хората, които го посещават… Тук можеш да видиш хора от всякакъв произход и народност, облечени, говорейки, жестикулирайки по различен начин.

DSCF5189 Това е част от картата, която показва какво и къде може да се види в парка, защото не е само водопадите, хората са се погрижили да създават настроение като са създали и други атракции.DSCF5188

на красивата табела могат да се видят някои от тях…

Ще завърша тази си презентация на водопада с тези няколко снимки Smile 
Ще правя още много, които може да видите скоро.

А от другата страна на Ниагарската река е Канада … От тук изглежда отрупана с нови сгради, кули, виенски колела и хотели, казина. Което я кара да изглежда по модерна и комерсиална нещо, което по принцип бих преписал на САЩ.
DSCF5199DSCF5202

DSCF5174DSCF5175

за да завърша днешния си блог ще сложа някои от снимките, които най- много ми харесват от този албум Smile 

И един надпис пред една къща, който привлече вниманието ми Smile 
DSCF5230

Чао за сега и до скоро Winking smile

Няма коментари:

Публикуване на коментар